NAET

NAET staat voor Nambudripads Allergie Eliminatie Techniek en is in 1983 ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad. Het helpt bij diverse soorten klachten zoals: allergieën, intoleranties, maag- darmklachten, negatieve emoties en allergie gerelateerde gedragsproblemen (autisme, ADD en ADHD).

Allergie

Een allergie is een reactie van je immuunsysteem op een lichaamsvreemde stof. Als ons lichaam een dergelijke stof binnenkrijgt, bijvoorbeeld na een steek van een insect, wordt histamine aangemaakt. Histamine beschermt je lichaam en zorgt ervoor dat het gif niet verder je lichaam binnendringt. De zwelling, roodheid en de jeuk of pijn die hierbij ontstaan zijn een waarschuwing dat er op die plek iets aan de hand is.

Immuunsysteem

Als je immuunsysteem niet goed werkt maak je ook histamine aan bij onschadelijke stoffen zoals huisstofmijt, pollen (hooikoorts) of voedselbestanddelen. Dit kan leiden tot klachten als jeuk, eczeem, astma, maag- en darmklachten of andere gezondheidsklachten.
NAET stimuleert je centrale zenuwstelsel om in deze gevallen endorfine aan te maken in plaats van histamine. Je lichaam zal nu niet meer overgevoelig reageren op onschuldige stoffen.

Werkwijze

Voordat ik aan de ‘hoofdallergie’ begin test ik of je basisstoffen als eiwitten, calcium, vitamines en mineralen goed opneemt. Deze basisstoffen worden indien nodig behandeld om je immuunsysteem te versterken en te zorgen dat je een betere weerstand opbouwt om de hoofdallergie blijvend weg te krijgen.

Preventief

NAET werkt dus ook preventief omdat je met een sterker immuunsysteem een betere weerstand hebt tegen virussen, bacteriële infecties en andere gezondheidsproblemen.

Spiertest

Om erachter te komen waar je klachten vandaan komen heb ik buisjes met daarin verschillende stoffen als pollen, voedingsmiddelen of omgevingsfactoren. Terwijl je een buisje vasthoudt test ik via een spiertest hoe je lichaam hierop reageert. Dit is een ideaal diagnosemiddel omdat je zo zelf voelt hoe je lichaam reageert op verschillende stoffen.

Behandeling

Het buisje waar je negatief op reageert behandel ik door -over je kleding heen- je rug te masseren. Door de massage maakt je lichaam endorfine aan en leert het dat het niet negatief hoeft te reageren op het buisje in je hand. Dit geeft een ‘reset’ in je lichaam net als bij een computer. 
De negatieve reactie die je lichaam op de stof gaf is nu ‘gewist’. 

Inwerktijd

Nu moet je lichaam de informatie dat de stof onschuldig is opslaan (‘saven’). Hiervoor ga je na de behandeling zelf acupressuur-punten masseren, meestal alleen de dag van de behandeling zelf. Soms langer tot uiterlijk 24 uur.
De blaasmeridiaan geeft in die tijd de opgedane informatie door aan de andere orgaan-meridianen. In totaal zijn er 12 orgaan-meridianen die in verbinding staan met al je organen, hersenen, zenuwbanen en emoties. Je meridianen communiceren constant met elkaar, maar elke 2 uur is er één orgaan-meridiaan het meest actief. Zo is dat tussen 7 en 9 ’s ochtends je maagmeridiaan (vandaar dat het ook zo belangrijk is om ’s ochtends goed te ontbijten).
Na 24 (12×2) uur hebben alle orgaan-meridianen de informatie dat de stof nu als positief kan worden ervaren aan elkaar doorgegeven. Nu kan je weer met de behandelde stof in contact komen zonder er nog negatief op te reageren.

Nieuwsgierig geworden of nog vragen over NAET?

Neem vrijblijvend contact met me op zodat we de mogelijkheden en of je vragen kunnen bespreken.